Nieuws

Ontdek waarom u uw auto beter online kunt verkopen dan inruilen, en hoe u dit snel en gemakkelijk kunt doen.

Voor de meeste mensen gaat de spannende zaak van het kopen van een auto gepaard met een vermoeiend karwei: het verkopen van de oude auto. Veel autokopers kiezen ervoor om hun oude auto in te ruilen, maar vaste lezers zullen weten dat wij daar geen fan van zijn. In plaats daarvan moedigen wij u aan om hem zelf te verkopen. Vroeger, voor het internet, kostte dat tijd en moeite, maar vandaag is het gemakkelijk om uw auto online te verkopen.

In dit bericht, AutoCheatSheet.com gaat om enkele tips voor het verkopen van uw auto online te delen. We zullen u ook kennis laten maken met een web service die een toch al eenvoudige taak nog eenvoudiger maakt. Om het eenvoudig te houden hebben we de zaken in vier secties opgesplitst:

Waarom de oude auto weg moet.
Waarom u uw oude auto niet moet inruilen.
Hoe u uw auto online kunt verkopen.
Een vereenvoudigde aanpak om uw auto online te verkopen.

 

1) Waarom de oude auto weg moet
Op een paar uitzonderingen na, is het bijna altijd zinvol om je oude auto te verkopen als je iets nieuws koopt. Ten eerste, je hebt er waarschijnlijk geld in gestoken dat je moet gebruiken voor de nieuwe auto. Ten tweede, tenzij je gezegend bent met een schuur of grote garage heb je waarschijnlijk de ruimte nodig. En ten derde, als je van plan bent er mee te rijden, moet je oude auto verzekerd, goedgekeurd en onderhouden worden.

Dus wat zijn de uitzonderingen? Enkele voorbeelden zijn:

Een oudere auto doorgeven aan tieners die de rijleeftijd bereiken.
Een auto opslaan voor het geval hij een verzamelobject wordt
Een auto schenken aan een goed doel
Als u hebt aanvaard dat, hoe dol u er ook op bent, de oude auto weg moet, hoe verkoopt u hem dan? De gemakkelijkste weg is om hem in te ruilen. U verkoopt hem dan aan de dealer bij wie u uw nieuwe auto koopt. Het is echter ook een dure route. We zullen zo uitleggen waarom.

Het alternatief is om uw auto zelf te verkopen. Dat is winstgevender dan inruilen, maar timing kan een probleem zijn. Als je zonder auto kunt, verkoop dan eerst en ga dan lopend, fietsend, met de bus of Uber overal naartoe totdat je de perfecte volgende auto hebt gevonden. De andere aanpak is om eerst te kopen en dan te verkopen, wat gevolgen heeft voor uw persoonlijke cashflow.

Krijg de beste nieuwe auto prijs online.

2) Waarom u uw auto niet moet inruilen
Ik heb veel artikelen die verwijzen naar de inruil proces in mijn sectie, “Auto Dealership Trade in Process Tips en Geheimen”.

De reden waarom ik voorstel om deze route niet te volgen is dat de dealer winst wil maken op uw auto. Hij zal hem zo goedkoop mogelijk van u kopen, er misschien een beetje geld in steken om hem op te knappen, en hem verkopen voor het maximum dat hij kan krijgen. De honderden, mogelijk duizenden dollars winst die hij maakt is geld dat jij in je zak zou kunnen houden.

In alle eerlijkheid, als u uw auto zelf verkoopt, zult u waarschijnlijk niet de prijs krijgen die de dealer kan krijgen. U beschikt niet over zijn faciliteiten en misschien ook niet over zijn bekwame patter, maar u bespaart uzelf toch een aanzienlijk bedrag. Sommige autokopers vinden dit een prijs waard voor een vereenvoudigde transactie. Dat is een keuze die u moet maken, maar het is vaak een forse prijs.

Een ander punt om op te merken is dat als uw auto in slechte staat is, (d.w.z. roestend, beschadigd of in slechte mechanische staat,) de dealer hem misschien niet tegen elke prijs zal willen kopen. Met een hoofdschudden kan hij u voorstellen hem te verkopen of u er op een andere manier zelf van te ontdoen. Als dat het geval is, staat u er zeker alleen voor.

Kijk hoeveel uw inruiler waard is.
3) Hoe kunt u uw auto online verkopen?
Vroeger, voor het internet, verkochten mensen hun auto’s door ze in hun lokale krant te adverteren. Dat presenteerde hun auto aan een vrij kleine markt. Tegenwoordig zijn er sites als Craigslist en eBay Motors, en niet te vergeten sites als Autotrader die u een nationaal publiek geven. Een bijkomend voordeel is dat ze u helpen de prijs van uw auto te bepalen, omdat u ziet wat andere mensen vragen voor auto’s zoals die van u.

Elke site werkt net iets anders, maar over het algemeen verkoop je je auto door de onderstaande zes stappen te volgen.

Zes stappen om uw auto online te verkopen
Volg dit eenvoudige 6 stappen proces om je auto snel online te verkopen.

1. Bereid uw auto voor op de verkoop

Het is niet nodig om gek te doen met de detaillering, maar altijd een auto wassen, leeg het interieur van afval en stofzuigen voordat u probeert om het te verkopen. Als u de ramen ook kunt schoonmaken, nog beter. De eerste indruk is altijd belangrijk!

2. Fotografeer en beschrijf uw voertuig

Maak foto’s die uw auto vanuit alle hoeken laten zien. Doe dit op een heldere maar bewolkte dag en als de lak droog is. Schrijf dan een paar zinnen die zeggen wat het is dat je verkoopt, hoeveel kilometer het heeft gedaan en in welke staat het is.

3. Plaats online advertenties

Craigslist of een van de andere sites die we genoemd hebben. (Sommige zullen een vergoeding vragen en zorg ervoor dat u alle kleine lettertjes leest).

4. Inkomende vragen

Potentiële kopers zullen per e-mail of telefoon reageren als je een nummer hebt opgegeven. Beantwoord hun vragen eerlijk en spreek met hen af op een openbare plaats die oprecht geïnteresseerd lijken.

5. Toon de auto aan potentiële kopers

Als u niet wilt dat mensen naar uw huis komen, spreek dan af om elkaar op een openbare plaats te ontmoeten. Kom op tijd en laat ze een goede blik op uw auto werpen. Wees bereid om ze er in te laten rijden. Laat de route van de proefrit van tevoren plannen.

6. Sluit de deal

Onderhandel, ga akkoord met een eerlijke prijs, en ga dan naar de DMV om het papierwerk af te ronden.

Auto Spiekbriefje Logo
Auto Prijs Offertes
Gebruik mijn aanbevolen tools om de beste deals in uw lokale omgeving te vinden.
Rydeshopper
Edmunds
MotorTrend

Vind de dealer met de laagste prijs en bespaar. Wanneer dealers concurreren = U WINT!
4) Een vereenvoudigde aanpak om uw auto online te verkopen
Zoals eerder gezegd, kunt u door uw auto online te verkopen de winst die de dealer zou maken op uw inruil in uw zak steken. Het kost echter wel tijd en een beetje moeite. Plus, het betekent omgaan met mensen die je misschien niet wilt.