Hebt u een elektrische auto? De voordelen van een laadpas

De elektrische auto wordt steeds populairder en dat is niet zo raar. In de huidige tijd waarin vervuiling steeds op de agenda staat, is de elektrische auto dé oplossing om een stuk duurzamer en milieuvriendelijker rijden. Verder is het ook belastingtechnisch nog steeds aantrekkelijk om een elektrische auto te rijden. Wel moet u er steeds rekening mee houden dat u met een volle accu op pad gaat. Dat betekent regelmatig de auto laden. Helemaal als u vaak op de weg zit. En rijdt u een elektrische auto van de zaak dan bent u vast op zoek naar een eenvoudige manier om de kosten voor het laden te kunnen declareren. Voor deze zaken is er een slimme oplossing: de laadpas voor elektrische auto’s. Hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Hoe werkt een laadpas?

Een laadpas voor elektrisch rijden maakt het laden nog gemakkelijker. Met de laadpas kunt u eenvoudig en snel uw elektrische auto laden en krijgt u nadien een overzichtelijke factuur met de kosten. Deze maandelijkse factuur kunt u zo direct declareren. Met de laadpas kunt u in Nederland, België en zelfs Luxemburg terecht. De laadpas biedt u de mogelijkheid om bij alle openbare laadpalen in België te laden en bij meer dan 200.000 oplaadpunten in de Benelux. Aan het einde van de maand krijgt u een overzicht van alle keren dat u gebruik hebt gemaakt van een oplaadpunt. U kunt vervolgens de factuur betalen via Ideal of via automatische incasso. Dat is handig want u kunt dit overzicht ook zo bij uw manager declareren. Of u laat zelfs de automatische incasso direct bij uw werkgever lopen.

De voordelen van een laadpas

De laadpas is ideaal als u gebruiktmaakt van een elektrische auto. Het maakt niet uit waar u de wagen oplaadt. Of het nu thuis of op kantoor is, u kunt de laadpas koppelen aan de oplaadpunten. De stroomkosten die per voertuig worden gebruikt, worden direct verrekend. U hoeft dus niet bij te houden hoeveel stroom er is verbruikt of wanneer. Het gaat geheel automatisch. Maak u veel buitenlandse reizen? Ook dan ervaart u het gemak van de laadpas. U kunt er namelijk ook voor kiezen om de tolwegen en vignetten hiermee af te rekenen. In de bijbehorende app kunt u heel eenvoudig alle laadpalen terugvinden en zo bepalen waar u gaat laden. U kunt zelfs filteren op prijzen, laadsnelheden en beschikbaarheid. Zo weet u zeker dat u niet voor niets staat te wachten en uw tijd staat te verdoen.
Rijdt u een keer in een vervangende auto dan kunt u ook met de laadpas tanken. Hierdoor is deze pas multifunctioneel en zorgt het ervoor dat u altijd kunt opladen.

Kies voor meer gemak, kies voor een laadpas

Een van de grootste pluspunten is dat u geen administratieve rompslomp meer hebt. Of u nu thuis, op kantoor op onderweg uw elektrische auto oplaadt, het komt allemaal op dezelfde factuur te staan. U kunt dus ook gemakkelijk uw eigen laadpaal koppelen aan de laadpas. Het nummer van de laadpaal moet u daarvoor registreren bij de aanbieder van uw laadpunt. Daarna worden de stroomkosten direct verrekend. De facturatie gaat automatisch en u hebt er geen omkijken naar. Ook kunt u als je zelfstandige of eigenaar van een bedrijf de maximale BTW kan terugvorderen.